Verhalenwedstrijd

We wilden aan de slag met de creativiteit van kinderen!!! Daarom organiseerden wij op woensdag 30 september 2015 een evenement. Het evenement moest het sluitstuk van de wedstrijd worden.

De verhalenwedstrijd bestond uit 2 categorieën. De eerste categorie voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar. De 2de categorie is voor kinderen van 9 tot en met 10 jaar.

Van elke categorie mochten tot 2 kinderen per verhaal een eigen verhaal verzinnen en vertellen in VGT Het verhaal van maximum 4 minuten werd ons toegezonden als en filmpje.

Uit alle inzendingen werden de beste inzendingen per categorie gekozen door een jury en bekend gemaakt op het evenement.

We hebben ook een “voorlees”-uurtje gehouden en de kinderen creativiteit de vrije loop gelaten door zelf een kleine voorstelling te doen in een kleine groep.

Eva won de verhalenwedstrijd bij de jongsten. Zij is 6 jaar oud. Proficiat Eva! Bij de oudsten 9 tot 10 jaar oud won 9-jarige Sara. Proficiat Sara! De filmpjes zijn te zien op onze Facebookpagina. (https://www.facebook.com/vgtverhalen/)

Het was een leuke en leerrijke dag geworden. De opkomst was super en de sfeer was supersuper!

We hebben een hoop sfeerbeelden op facebook

 

Met extra dank aan: Vlaamse Gebarentaalcentrum vzw, KU Leuven Campus Antwerpen, faculteit Letteren, Rotary Turnhout!

 

In de pers verschenen

Docent stelt nieuw ‘gebarenverhaal’ voor: “Ook dove kinderen horen graag verhaaltjes”

Dove kinderen verzinnen nieuwe verhalen in Gebarentaal

 

 

Vlaamse Gebarentaal kinderverhalenDe avonturen van Pit & Pot

De avonturen van Pit & Pot

Ik wil groeien

Ik wil groeien

Hoog en hoger

Hoog en hoger

Sneeuwpret

Sneeuwpret

De mier en het ijsje

De mier en het ijsje